Tuesday, April 14, 2015

MASALAH KEPUTIHAN

Setiap seorang wanita adalah berbeza-beza tahap kesihatan kawasan intim mereka...pelbagai penyakit yang berkaitan dengan kawasan intim seorang wanita. yang paling biasa dijangkiti oleh wanita ialah masalah cairan putih dari miss V yang dikenali dgn keputihan. Tahap keputihan setiap orang adalah berbeza-beza. sampai tahap teruk sampai berketul2. kita tengok dulu punca asal keputihan ni...
Keputihan atau lelehan lendir yang keluar dari faraj wanita ada pelbagai sifatnya dan berbeza di antara seorang wanita dengan yang lain.
Keputihan biasanya berwarna jernih atau kelabu keputihan. Lazimnya, jika keputihan tiada berubah warna kekuningan atau kehijauan bermakna tiada jangkitan.
Sama juga jika keputihan bersifat berlendir dan tidak berbeku seperti susu basi atau berubah berbau hanyir, atau terdapat radang dan kegatalan pada faraj menandakan jangkitan.
Keputihan atau lendir faraj berubah akibat perubahan hormon, perubahan mental, jangkitan, ubatan, penyakit dalaman. Wanita mempunyai kitaran haid yang dipengaruhi oleh hormon.
Keputihan akan bertambah cair ketika ovulasi dan bertambah likat ketika hampir haid.
Wanita yang dalam keadaan terangsang seksualnya juga boleh menambahkan lagi keputihan yang dialaminya.
Keadaan stres mental juga boleh mengakibatkan perubahan hormon dan mengakibatkan keputihan berlebihan.
Begitu juga dengan penyakit dalaman seperti penyakit kencing manis, tiroid juga mengakibat ketidakseimbangan hormon dan cenderung kepada penyakit.
Penyakit yang paling biasa menyebabkan perubahan lendiran faraj adalah jangkitan seksual seperti Bacterial vaginosis, Candida vaginitis, Trichomonas vaginitis, Gonorea, Chlamydia atau herpes.
Setiap satu jangkitan mempunyai sifat lendiran dan bauan tertentu. Dapatkan nasihat doktor untuk memastikan bahawa keputihan itu adalah cuma lendiran faraj biasa dan bukannya disebabkan oleh jangkitan.
Jika anda aktif dalam melakukan hubungan kelamin, maka anda perlu menjalankan ujian pap smear dan pemeriksaan pelvis.
Gunakan alas seluar dalam (panty liner) untuk mengurangkan lendiran dan radang pada kemaluan. Elakkan wangian dan pencuci antiseptik kerana ini akan memudaratkan keadaan.
Ubat-ubatan untuk jangkitan adalah khusus dan ada kalanya perlu diulangi rawatannya. Suami atau pasangan seksual juga dinasihatkan untuk menjalani rawatan.
Disini sy nk berkongsi sikit pad yg diinovasikan untuk membantu masalah  sebegini..tetapi mencari ikhtiar itu wajib tetapi kita x boleh percaya yg ubat itu yg sembuhkan kita...

BIO SELEZA FEMININE PAD (HAI O) 
Produk terdiri daripada pantiliner utk kegunaan harian, pad siang & pad malam ‘long & extra long’. 
Dengan #BioSeleza TIADA lagi masalah : keputihan, kekuningan, kehijauan! haid tak stabil vagina gatal2 & berbau masalah hormon, sukar hamil pening, kurang tenaga ketika haid pad BOCOR 
——————————- BIOSELEZA vs. PAD LAIN ——————————- Menampung sehingga 150ml cecair TANPA sebarang KEBOCORAN (normal max haid 50ml) 
Membekalkan OKSIGEN & tenaga BIO VELOCITY (BV) yang menyeimbangkan tenaga ELEKTROMAGNETIK kepada pemakai. 
Tiada lagi masalah letih, lesu, pitam ketika haid 
Mengandungi nano perak & ion negative untuk membasmi 99.99% bakteria & Far Infrared Rays (FIR) untuk melancarkan peredaran darah [TEKNOLOGI BV DI'PATENT' KAN, TIADA PAD LAIN DI DUNIA YANG BERTINDAK SEBAGAI 'BOOSTER' TENAGA & MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH SAKIT PUAN SEPERTI BIO SELEZA]
 —————————- SESUAI UNTUK SIAPA? —————————- 
✔ Semua golongan wanita untuk kegunaan semasa haid & pantiliner untuk kegunaan harian 
✔ Ibu mengandung : memberi tenaga, mengelakkan masalah keputihan, ‘kencing kotor’ & terkencing semasa batuk/bersin 
✔ Lelaki : membantu masalah angin pasang, buasir, memelihara “kelelakian” & pelbagai lagi fungsi lain melalui tenaga Bio Velocity & FIR HARGA KASIH SAYANG SY BG...
SAMBIL MENJUAL SAMBIL MENDERMA..
JOM WHATSAPP: 0189423885

No comments: