Monday, May 16, 2011

FELT ON TSHIRT

Pernah le tengok org tulis nama kt baju guna kain felt...i pun sibuk gak nk buat...so smlm try le menggunting huruf2 tu....Alhamdulillah...semlm siap nama my boy n sebuah kereta...nnt i akan upload step2nya yang simple mimple tu...mmg u all pun bleh buat le..kalau x de masa i pun boleh buatkn...hehehe...x sabar nk jahit kt baju kosong n tunjuk pada my boy...mesti dia suka...sebab ari ni cuti hari wesak..ada le masa nk jahitkn smp siap...tunggu ye dear..
akhirnya...done...Alhamdulillah....nak tgok x???but u all mesti dh teror nk buat ni kan...x pela..sesapa yg masih lagi baru berkecimpung dlm arena felt ni like me bleh le tengok2 ye...kita sama2 belajar..sesapa yg x de masa leh le tempah ngn i ye...tupun kalau u all rasa lawa...hehe..(perasan x i??)
 
Step dia yg simple mimple ialah:
1. U all potong je kain felt yg u all nak warne apa...ikut le saiz u all nak...x payah tekap2 pakai pattern pun x pe...handsfree gitu...
2. Dh siap potong semua u all jahit jelujur je kt atas kain felt color lain...pastu just potong je kain tu...
3. Nama yang dh siap dijahit...siap dpt kereta sebiji...sapa nk bg keta free?? kalau x buat sendiri...tinggal nk jahit kt atas baju tshirt je..
4. Ini dh siap jahit kt atas tshirt putih...
5. Taraaaa....owner baju yg ibu buat...dgn bangganya terus pakai bila dh siap jahit.."comey...tima kasih ibu" Harraz berkata....bangganya leh wat sndiri utk anak...sob..sob...huhu...
Lastly...apa lg kengkawan lets begin ur creativity walaupun i punya ni x brape kreatif.....

No comments: