Monday, May 16, 2011

Hphone Case N Tissue Box Case

Sebenarnya ini bukanlah apa2 pun...saja buat gempak...maklum le first time org order sarung bekas tisu...x brapa cantik sgt le...budak2 baru belajar...hope Syawal suka le ye dik...kasi rege murah je...yg bekas phone tu adik i mok ma yg dtg umah weekend ari tu sibuk nk main ngn kain felt ni gk...i soh jela dia wat sarung utk haphone dia tu...dia malas nk jahit tgn, dia soh mr. mach yg jahitkan....okle jgk...not bad le bg yg baru nk try ngn bnda2 ni semua...u all nk tengok ke?? i kasi tunjukle ye...mr mach tu sapa??? iooo...itu le my mesin jahit yg memainkan peranan penting dlm keje2 i....tq Mr. Mach...nnt i kenalkn ngn Mr Mach i ye...
Ni Syawal punya tissue box casing...agak2 u all bg brapa bintang eah???

Ni mok ma punya hp casing...boleh le...simple...

FELT ON TSHIRT

Pernah le tengok org tulis nama kt baju guna kain felt...i pun sibuk gak nk buat...so smlm try le menggunting huruf2 tu....Alhamdulillah...semlm siap nama my boy n sebuah kereta...nnt i akan upload step2nya yang simple mimple tu...mmg u all pun bleh buat le..kalau x de masa i pun boleh buatkn...hehehe...x sabar nk jahit kt baju kosong n tunjuk pada my boy...mesti dia suka...sebab ari ni cuti hari wesak..ada le masa nk jahitkn smp siap...tunggu ye dear..
akhirnya...done...Alhamdulillah....nak tgok x???but u all mesti dh teror nk buat ni kan...x pela..sesapa yg masih lagi baru berkecimpung dlm arena felt ni like me bleh le tengok2 ye...kita sama2 belajar..sesapa yg x de masa leh le tempah ngn i ye...tupun kalau u all rasa lawa...hehe..(perasan x i??)
 
Step dia yg simple mimple ialah:
1. U all potong je kain felt yg u all nak warne apa...ikut le saiz u all nak...x payah tekap2 pakai pattern pun x pe...handsfree gitu...
2. Dh siap potong semua u all jahit jelujur je kt atas kain felt color lain...pastu just potong je kain tu...
3. Nama yang dh siap dijahit...siap dpt kereta sebiji...sapa nk bg keta free?? kalau x buat sendiri...tinggal nk jahit kt atas baju tshirt je..
4. Ini dh siap jahit kt atas tshirt putih...
5. Taraaaa....owner baju yg ibu buat...dgn bangganya terus pakai bila dh siap jahit.."comey...tima kasih ibu" Harraz berkata....bangganya leh wat sndiri utk anak...sob..sob...huhu...
Lastly...apa lg kengkawan lets begin ur creativity walaupun i punya ni x brape kreatif.....

Monday, May 9, 2011

MYFELTCRAFT

 10/05/2011 - request sarung toaster oleh nad...tqvm nad coz support i...tempah lagi satu ye...nnt kain felt dh smpai ju buatkan eah....
sepit bunga-bunga cinta...RM 4/pc....borong semua dpt RM3.00....sapa nak????
2/5/2011...ni i buatkn utk reuqest wani ye from kk jasin...hope wani suka ye...x tau nk buat warna apa...ni trial dulu...kalau nk order lg bgtau ye...hehe...btw...thanx a lot coz berminat ye...


pic ni just utk berkongsi idea je..manale tau nk buat craft tp x de idea...ini pun just try n error je..byk blaja dgn melawat blog rakan2 craft n byk mlawat DIY oversea...dorg ni rajin upload step2 craft dlm blog or paling senang by youtube...mmg paham le kalau tgok... ini adalah beberapa hasil kerja tgn sy yg mmber2 request...nk buat utk sale x sempat2 lg...kalau ada sesapa berkenan just bgtau je ye...jgn malu jgn segan...InsyaAllah saya akan tunaikan hajat u all...tp kalau just nk tgok je pun x pe...x perlu bayar...
Bunga biru n merah tu utk pn niza...utk prince dia...mesti comel prince dia pakai...yg star mata juling tu asalnya request pn. nad tp dh tgok sy bwk yg lain x nak plak...tp x pe nad..nad punya pasal....last2 pn aju kita plak yg grab...katanya nk bg kt anak pengasuhnya...
Yg ni semlm buat smp kul 1...coz sibuk melayan Harraz (my boy) coz hubby kena g kursus...sibuk nk menolong ibu buat craft...awak tu lelaki harraz oooiii....tp x pe...rajin mnolong ibu...
Yg ni plak request by pn aju...merahnya mak ngah...cantik x???? sapa ckp cantik angkat tgn macm saya mesti ala2 usop wilcha ye....
Yang ni plak adalah campuran request dr pn nad, pn niza n pn aju...bunga2 tu hair clip buaya n hair clip snap je...sempoiiii je...
 
Yg ni plak dibuat utk diletakkan kt gerai konvo Kolej Komuniti Wilayah Johor pd 24-25 April 2011...bersama2 dgn stock2 brooch yg ada...x sempat le nk buat byk2...ni pun pkul 2 pg baru tido...x leh le tido lewat2 sgt...esoknya nk kene g keje...karang i tido kt dlm kelas plak...naya....
SOLD OUT!!!

Star hair Clip ni adalah request dr pn nadiyya utk princess dia...pagi ni bila dia dh tengok sndiri...nk tmbah lg satu...coz dia gtau nnt anak2 dia berebut star ada mata yg satu ni...so mlm ni kena le i siapkn request tu...pn niza pun request gk hair clip ni but dia nk yg bunga2..colour merah u....InsyaAllah semua...i akan setelkn mlm ni...
SOLD OUT
Sambil menyiapkn star hair clip tu sempat le mggungting kain felt ni utk buat tapak bg bunga2 cinta1pc = RM3...kalau borong semua leh dpt RM2.50/pc.....sementara stock masih ada.... ni...ni brooch ye dear...kalau berkenan leh le order...harga dia???? 

 semalam ngantuk sesgt...selepas my boy dh lena..teringat le yg order miz awer n pn nad x siap g...walau pun x byk...tp kna gak celikkan mata utk buat order dorg...tema dorg warna pink...so..buatle i smp pkul 12.30...biasanya buat benda2 ni smp kul 12 je coz pgnya nk kena bangun awai.kalau x thumprint merah le...coz smlm my boy tido lewat...terpaksa le tido lewat...seb baik x terbabas...ni le hasil utk dorg...

 clip love tu miz awer request...yg flower tu nad nk adiahkan lovely princessnya...boleh le amik gmbar princess 2 org tu pakai clip hair ni...nnt aunt jun masukkn dlm blog...
 dgn bangganya...i dh tahu mcm mana caranya nk buat sepit bawah tu jd mcm ni...nk belaja x??? nnt i tunjuk stepnya...ni pun try n error...but nmpak ok...boleh le dr x de...


sesapa nk order???? Boleh je...nk request warna pun bleh...regenya berpatutan...

HAIR CLIP...RM10/ 3 PCS...NAK BORONG BOLEH BUAT TEMPAHAN...HUBUNGI SAYA JIKA BERMINAT YE DEAR...


Latest Brooch...cantik dikenakan pada shawl...Sepasang RM4.50 jer...
SOLD OUT
F03 - SOLD (ANNE)
F05 - 1 SOLD (AWER), 1 AVAILABLE

Ni baru intro dari saya ye...ribbon roses brooch...saya akan sentiasa update hasil kerja saya kt cni...hope ada le yg berkenan ye...

1pc = RM1.80 shj

Yang ni sample je ye coz mula2 buat...biasale budak baru belajar..

Closeup roses brooch

Yang ni latest update...brooch yg dh bertambah...ada warna ni je dulu coz beli 2 warna je utk trial...nnt dh ada warna lain jun upload lg ye...
sapa nk order byk2 pun leh bgtau harga leh kurang le...10 pcs leh dpt harga RM1.50

Sudah sekian lama ingin mencuba membuat hair clip sendiri..maka setelah dpt barang terus le saya mereka cipta hair clip ni...nnt akan dibuat lagi dn akan diupload...harga????

 saje amik close up

Harga: RM2.50/pc
sesapa yg nak borong...buat booking..bagi harga RM2.00/pc..min 10 pcs...

RC05 - SOLD (LYNN)