Monday, December 19, 2011

Kawan2 uyu kt UPSI

LOVE KEYCHAIN/HP STRAP 4CM X 5CM
BASE = RM3.00
HURUF BESAR = 0.30/PC
HURUF KECIL = 0.20/PC
AKSESORI BUTTON ETC = 0.50/PC

BAHAGIAN BELAKANG DILETAKKAN NAMA MENGGUNAKAN FOAM

BAHAGIAN DEPAN DILETAKKAN AKSESORI YG RINGKAS
TORTOISE...DI BAHAGIAN BELAKANG DILETAKKAN NAMA COSTUMER


YANG NI REQUEST COSTUMER...PENGGANTUNG KT DALAM KERETA...COUPLE MUNGKIN...
YANG NI LAST REQUEST FROM MY SIS...TIME DIA NK BALIK LE BARU NK JAHIT...PASTU X SEMPAT SIAP...NNT NK KENA POSKN LE PLAK KE JB SANA...HUHU...

Friday, November 18, 2011

REQUEST LAGI....

 YANG NI ADALAH REQUEST YANG KE2 OLEH NIZA...YG FIRST HARI TU KATANYA TERTINGGAL KT KAMPUNG...X PELA NIZA...YG PENTING NIZA SUKA YG JUN BUAT NI..HUHU..(AYAT SYOK SENDIRI...BUWEEKK) - HARGA NYA SEMURAH RM5...
 Yang ni utk kawan adik kt kampung...maaf le dik barang yg ur sis pos lambat sampai...kesian adik ye coz x sempat bergambar ngn rakan2 sekolah....lamabt plak postage smp..biasanya sehari dh sampai...Harganya RM5.00 coz guna foam....
 Ni kawan adik punya lagi...Harga ni cuma RM4.30...harganya mengikut jumlah huruf...
 Ni trial untuk adik...saja gatai tangan utk mencuba benda baru....
Ni bookmark yg dicipta dari potongan felt yg x sempat nak jahit...i jadikan ia sebagai bookmark...comel kn???hehe..perasan...Harganya RM1.50/pc...beli bundle more than 20 pcs..leh dpt RM1/pcs

Tuesday, November 8, 2011

RESTOCK FLANNEL - DISEMBER 2011

PRINTED:
1M = RM9, 1/2M = RM5

PLAIN:
1M = RM7.50, 1/2M = RM4

Koleksi kain flannel yang telah restock...

FP01
 FP02
 FP03
 FP04
 FP05
 FP06
FP07

boleh jugak ke my page:MineFeltCraft

Saturday, October 29, 2011

TUTORIAL 1

dh lama x update my blog ni...i ada le buatkn 2 tutorial utk tatapan semua...itu pun kalau nk belajar la...kalau yg dh expert boleh komen ye...i namakn dia BUNGA CINTA...napa nama ni??? coz i yg buat sendiri...x tiru sesapa pun...
 Potong kain flet yg lembut bentuk mcm ni sebyk 6 pcs...kalau nk bunga besar potong besar..nk kecik potong kecik...
 Dh siap potong...jahit jelujur setiap kelopak...pastikan benang tidak terputus...
 dh siap jadi le mcm ni....
 tarik benang smp dgn hujung kelopak pertama tu anda pegang...akan jadi le bentuk bunga mcm ni...
 pastu boleh le anda matikan benang tu...
 Pusingkan belakang bunga dan matikan coz kalau matikan kt depan nnt nmpk x cantik...
 Dh siap boleh le tmbah aksesori kt tgh dia tu...i guna big button...
Taraaaa...dh siap...senang je kn...tp kn kalau u all rasa mcm x de masa nk buat...u all boleh le isi form order utk tempahan ye...hehe..

 BUNGA CINTA
1pc = RM3.80
3 pcs = RM10








Sunday, August 14, 2011

Homemade Chocolate





Di buka utk tempahan sempena nak raya ni...cuma stok yg ada ialah bentuk bunga ros yg warna dark coklat (spt btk daun tu)...cmpuran ros ni hanyalah sample sahaja ye...filling dia i akan mix...filling yg ada ialah almond dan bertih yg mcm kt dlm kit kat n crispy tu...budak2 suka ni...storage dia kalau u all letak dlm peti...mmg bakal tercabut le gigi nk gigitnya...biarkn je dlm keadaan suhu bilik...baru le terasa kenikmatan kokonya itu...harga ni rasa cm dh murah....nk order x??
Harga:
RM15 - 33 PCS
RM25 - 66 PCS

Tuesday, August 9, 2011

3RD bIRTHDAY

netry ni adalah berkenaan dgn sambutan besday my son...x de niat pun nk cleebrate...cuma nait i mlm tu nk sesama ngn my son nk buatkn cupcake utk dia...pg tu dh wish...selamat hari lahir sayang...my mr H buat dek je...so terpk x pela x celebrate pun...mlm t buat projek cake tu....dh ptg mr H ajak g pasar ramadhan....singgah kt CIMB bank...ingatkn mr H nk amik duit...upanya dia belikan kek besday utk along...dlm hati i....la...ingatkn x amik port besday anak....mmg org lelaki x kecoh2 kn...btw...tqvm utk abah coz belikan along kek aiskrim...sedap....
 kek aiskrim yg yummmy....
tiup lilin dgn sedaya upaya...walaupun x terpdam...last2 abahnya tlong backup tiupan angin...
 standby utk potong kek
tara...

Member-member adik

 ini semua adalah request from mmber2 sekolah adik...kt kampung @ kelate...tqvm buat adik coz sudi membantu kakakmu ini mengembangkn my felt craft..kalaucket2 nk memotong huruf2 tu rajin le lg...but kalau dh byk lenguh jari jemari...tu yg makan masa cket nk siap (tp x le makan tahun ye)...
Ini adalah by foam....senang dan cantik....
 ha...yg ni latest from adik...masih panas lg...semlm baru poskn..harap2 semua mmber adik leh terima ye...lepas ni kalau nk order...dh x pakai huruf by felt ye...lepas ni just gunakan foam utk huruf...x larat nk memotong....
close up...

Tuesday, July 26, 2011

Monday, July 11, 2011

ggirl anak k.nurul

thanx u buat k.nurul coz sudi tempah headband utk ggirl dia...mula2 x de bahan...lama gk le k.nurul kena menunggu...pastu i order le bahan2 dari craft shop kita...kedai sus n inspire design...bila dh smp brg..i pun mereka cipta le headband tersebut...walaupun i ni dlm keadaan kebusyan semenjak 2 menjak ni...maklum le...org try nk naik..kita pun try gak le...padahal kalau x try kena bg surat tunjuk sebab...huhu...bab kata nad...aku dah kaya...itu nad le...i ni plak nak kata kaya (amin) x juga...nak kata sengkek...smoga dijauhkan...btw nk upload headband tu...melalut plak..ada yg kata cantik n nak order???? Boleh je...sekali ngn nama n crochet tu dlm RM12...mahal????? cuba buat sendiri n kira budgetnye ye...
Buah bulat2 tu bukan utk dijual ye...itu utk hiasan semata2...

Sunday, June 26, 2011

keychain

 Ni adalah dari foam ye...dia mcm span gitu...but senang je...tp kena beli le dulu...coz kalau nk buat sendiri...hurmmmm..boleh tahan le penatnya...kalau sesapa nak order...harga dia mengikut saiz huruf n bilangan huruf..nnt sy upload harga dia ye...yg ni sample utk adik je utk promote kt mmber2 sekolah dia...
yang ni guna kain felt je..juga utk kwn2 adik...harga yg ni RM3.80/pc...ada yg nk order x???? huhu...kalau nk order just isi form order ye....

Wednesday, June 15, 2011

REQUEST BY ????

 yang ni adalah request dr Mr.Azad kt tmepat i keje...hope azad suka la ye...ni first time buat org cenggini...azad kata dia nk gntung kt kete dia...awer palk ckp patung yg i buat ni dh mcm patung yg tok bomoh nk santau org...betul ke??? tp x pela...trial kan....
 Ni kotak tisu comel request oleh pn Aju kita..mmber tmpt keje gak...seb baik dia nak simple je so sempatle i siapkan dlm masa 2 jam je...bunga tu coz dh x de idea sgt...jahit tgn je...pastu nk cepat punya pasal jahit tepi tu guna mr mach je....dlm kelam kabut tu coz mata dh x tahan..mr mach buat hal...godek punya godek...buka jantung mr mach...buat hal gak...check2 upa-upanya benang x betul...sakit jiwa...mr.mach..mr.mach...sket punya paal pun merajuk eah....
untuk x bg kotak tisu tu kuar...i just letak riben kecik je coz x de material lain...nk letak velcro kena tmbah keje...seb baik my brain ni ligat mencari helah (idea) utk mengatasi maslah ni..bijak...bijak....mlm t nk cuba setelkn nad punya baby quilt guna kain flannel tu...n next week nk setelkn name keychain order dari kawan2 moksu (my youngest sister)...jauh tu...sekolah kt kelantan....

Monday, May 16, 2011

Hphone Case N Tissue Box Case

Sebenarnya ini bukanlah apa2 pun...saja buat gempak...maklum le first time org order sarung bekas tisu...x brapa cantik sgt le...budak2 baru belajar...hope Syawal suka le ye dik...kasi rege murah je...yg bekas phone tu adik i mok ma yg dtg umah weekend ari tu sibuk nk main ngn kain felt ni gk...i soh jela dia wat sarung utk haphone dia tu...dia malas nk jahit tgn, dia soh mr. mach yg jahitkan....okle jgk...not bad le bg yg baru nk try ngn bnda2 ni semua...u all nk tengok ke?? i kasi tunjukle ye...mr mach tu sapa??? iooo...itu le my mesin jahit yg memainkan peranan penting dlm keje2 i....tq Mr. Mach...nnt i kenalkn ngn Mr Mach i ye...
Ni Syawal punya tissue box casing...agak2 u all bg brapa bintang eah???

Ni mok ma punya hp casing...boleh le...simple...

FELT ON TSHIRT

Pernah le tengok org tulis nama kt baju guna kain felt...i pun sibuk gak nk buat...so smlm try le menggunting huruf2 tu....Alhamdulillah...semlm siap nama my boy n sebuah kereta...nnt i akan upload step2nya yang simple mimple tu...mmg u all pun bleh buat le..kalau x de masa i pun boleh buatkn...hehehe...x sabar nk jahit kt baju kosong n tunjuk pada my boy...mesti dia suka...sebab ari ni cuti hari wesak..ada le masa nk jahitkn smp siap...tunggu ye dear..
akhirnya...done...Alhamdulillah....nak tgok x???but u all mesti dh teror nk buat ni kan...x pela..sesapa yg masih lagi baru berkecimpung dlm arena felt ni like me bleh le tengok2 ye...kita sama2 belajar..sesapa yg x de masa leh le tempah ngn i ye...tupun kalau u all rasa lawa...hehe..(perasan x i??)
 
Step dia yg simple mimple ialah:
1. U all potong je kain felt yg u all nak warne apa...ikut le saiz u all nak...x payah tekap2 pakai pattern pun x pe...handsfree gitu...
2. Dh siap potong semua u all jahit jelujur je kt atas kain felt color lain...pastu just potong je kain tu...
3. Nama yang dh siap dijahit...siap dpt kereta sebiji...sapa nk bg keta free?? kalau x buat sendiri...tinggal nk jahit kt atas baju tshirt je..
4. Ini dh siap jahit kt atas tshirt putih...
5. Taraaaa....owner baju yg ibu buat...dgn bangganya terus pakai bila dh siap jahit.."comey...tima kasih ibu" Harraz berkata....bangganya leh wat sndiri utk anak...sob..sob...huhu...
Lastly...apa lg kengkawan lets begin ur creativity walaupun i punya ni x brape kreatif.....

Monday, May 9, 2011

MYFELTCRAFT

 10/05/2011 - request sarung toaster oleh nad...tqvm nad coz support i...tempah lagi satu ye...nnt kain felt dh smpai ju buatkan eah....
sepit bunga-bunga cinta...RM 4/pc....borong semua dpt RM3.00....sapa nak????
2/5/2011...ni i buatkn utk reuqest wani ye from kk jasin...hope wani suka ye...x tau nk buat warna apa...ni trial dulu...kalau nk order lg bgtau ye...hehe...btw...thanx a lot coz berminat ye...


pic ni just utk berkongsi idea je..manale tau nk buat craft tp x de idea...ini pun just try n error je..byk blaja dgn melawat blog rakan2 craft n byk mlawat DIY oversea...dorg ni rajin upload step2 craft dlm blog or paling senang by youtube...mmg paham le kalau tgok... ini adalah beberapa hasil kerja tgn sy yg mmber2 request...nk buat utk sale x sempat2 lg...kalau ada sesapa berkenan just bgtau je ye...jgn malu jgn segan...InsyaAllah saya akan tunaikan hajat u all...tp kalau just nk tgok je pun x pe...x perlu bayar...
Bunga biru n merah tu utk pn niza...utk prince dia...mesti comel prince dia pakai...yg star mata juling tu asalnya request pn. nad tp dh tgok sy bwk yg lain x nak plak...tp x pe nad..nad punya pasal....last2 pn aju kita plak yg grab...katanya nk bg kt anak pengasuhnya...
Yg ni semlm buat smp kul 1...coz sibuk melayan Harraz (my boy) coz hubby kena g kursus...sibuk nk menolong ibu buat craft...awak tu lelaki harraz oooiii....tp x pe...rajin mnolong ibu...
Yg ni plak request by pn aju...merahnya mak ngah...cantik x???? sapa ckp cantik angkat tgn macm saya mesti ala2 usop wilcha ye....
Yang ni plak adalah campuran request dr pn nad, pn niza n pn aju...bunga2 tu hair clip buaya n hair clip snap je...sempoiiii je...
 
Yg ni plak dibuat utk diletakkan kt gerai konvo Kolej Komuniti Wilayah Johor pd 24-25 April 2011...bersama2 dgn stock2 brooch yg ada...x sempat le nk buat byk2...ni pun pkul 2 pg baru tido...x leh le tido lewat2 sgt...esoknya nk kene g keje...karang i tido kt dlm kelas plak...naya....
SOLD OUT!!!

Star hair Clip ni adalah request dr pn nadiyya utk princess dia...pagi ni bila dia dh tengok sndiri...nk tmbah lg satu...coz dia gtau nnt anak2 dia berebut star ada mata yg satu ni...so mlm ni kena le i siapkn request tu...pn niza pun request gk hair clip ni but dia nk yg bunga2..colour merah u....InsyaAllah semua...i akan setelkn mlm ni...
SOLD OUT
Sambil menyiapkn star hair clip tu sempat le mggungting kain felt ni utk buat tapak bg bunga2 cinta1pc = RM3...kalau borong semua leh dpt RM2.50/pc.....sementara stock masih ada.... ni...ni brooch ye dear...kalau berkenan leh le order...harga dia???? 

 semalam ngantuk sesgt...selepas my boy dh lena..teringat le yg order miz awer n pn nad x siap g...walau pun x byk...tp kna gak celikkan mata utk buat order dorg...tema dorg warna pink...so..buatle i smp pkul 12.30...biasanya buat benda2 ni smp kul 12 je coz pgnya nk kena bangun awai.kalau x thumprint merah le...coz smlm my boy tido lewat...terpaksa le tido lewat...seb baik x terbabas...ni le hasil utk dorg...

 clip love tu miz awer request...yg flower tu nad nk adiahkan lovely princessnya...boleh le amik gmbar princess 2 org tu pakai clip hair ni...nnt aunt jun masukkn dlm blog...
 dgn bangganya...i dh tahu mcm mana caranya nk buat sepit bawah tu jd mcm ni...nk belaja x??? nnt i tunjuk stepnya...ni pun try n error...but nmpak ok...boleh le dr x de...


sesapa nk order???? Boleh je...nk request warna pun bleh...regenya berpatutan...

HAIR CLIP...RM10/ 3 PCS...NAK BORONG BOLEH BUAT TEMPAHAN...HUBUNGI SAYA JIKA BERMINAT YE DEAR...


Latest Brooch...cantik dikenakan pada shawl...Sepasang RM4.50 jer...
SOLD OUT
F03 - SOLD (ANNE)
F05 - 1 SOLD (AWER), 1 AVAILABLE

Ni baru intro dari saya ye...ribbon roses brooch...saya akan sentiasa update hasil kerja saya kt cni...hope ada le yg berkenan ye...

1pc = RM1.80 shj

Yang ni sample je ye coz mula2 buat...biasale budak baru belajar..

Closeup roses brooch

Yang ni latest update...brooch yg dh bertambah...ada warna ni je dulu coz beli 2 warna je utk trial...nnt dh ada warna lain jun upload lg ye...
sapa nk order byk2 pun leh bgtau harga leh kurang le...10 pcs leh dpt harga RM1.50

Sudah sekian lama ingin mencuba membuat hair clip sendiri..maka setelah dpt barang terus le saya mereka cipta hair clip ni...nnt akan dibuat lagi dn akan diupload...harga????

 saje amik close up

Harga: RM2.50/pc
sesapa yg nak borong...buat booking..bagi harga RM2.00/pc..min 10 pcs...

RC05 - SOLD (LYNN)